ZŠ a MŠ T.G.Masaryka Rouchovany
Jídelníček

Odhlašovat a přihlašovat obědy můžete u vedoucí školní kuchyně paní Lady Šimánkové
na tel. čís. 602 428 977 do 14:00.



Jídelníček - únor 2019

PONDĚLÍ  4.2.
polévka kapustová s paprikou (*1.1,9)
HOVĚZÍ KOSTKY NA PÓRKU SE SÓJOVÝMI BOBY, BULGUR, DUŠ. BABY MRKVIČKA, voda, řed.džus (*1.1,6,7,9)

ÚTERÝ    5.2.
polévka z francouzské čočky (*1.1,7,9)
DOUDLEBSKÝ SKŘIVAN (mleté vepřové+játra), BRAMBOROVÁ KAŠE, ZEL. SALÁT, voda, jahodový čaj (*1.1,3,7,9)

STŘEDA   6.2.
polévka pohanková se zeleninou (*7,9)
KUŘE NA PAPRICE, TĚSTOVINY DITALINI RIGATI, OVOCE,voda, bílá káva, mátový čaj (*1.1,3,7,9)

ČTVRTEK  7.2.
polévka kmínová s kukuřičnými vločkami (*1.1,7,9)                                  
KRŮTA A KACHNÍ PRSA NA ČESNEKU, DUŠENÝ ŠPENÁT, BRAMBOROVÝ KNEDLÍK, voda, brusin. čaj (*1.1,3,7,9)
VARIANTU B JE NUTNO PŘIHLÁSIT!
PÁTEK    8.2.
polévka mořská rybí (*1.1,4,6,7,9)                                                                                         
(A) KYNUTÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ POVIDLY A SYPANÉ STROUHANÝM TVAROHEM,voda, mléko,zázvor.čaj(*1.1,3,7)
(B) ZAPEČENÉ BRAMBORY S HLÍVOU ÚSTŘIČNOU A SÝREM, ZEL.OBLOHA,voda, zázvor.čaj(*1.1,6,7,9)

PONDĚLÍ 11.2.
polévka pórková (*1.1,7,9)
KUŘECÍ NUDLIČKY PO AFRICKU (s kokos. mlékem), VAŘ. BRAMBORY, Z. OBLOHA, voda, hruškový čaj (*1.1,6,7)

ÚTERÝ   12.2.
polévka z vaječné jíšky (*1.1,3,7,9)                               
PODĚBRADSKÉ VEPŘOVÁ KÝTA, HOUSKOVÝ KNEDLÍK, voda, trnkový čaj a badyánem (*1.1,3,7,9)

STŘEDA  13.2.
polévka americká kukuřičná (*1.1,7,9)                                    
SBRSKÉ RIZOTO S HOVĚZÍM MASEM, ST. OKUREK, voda, ředěný džus, mléko (*7,9)

ČTVRTEK 14.2.
polévka vločková se zeleninou (*1.4,7,9)
SMAŽENÝ RYBÍ FILET, LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT, voda, šípkový čaj, mléko (*1.1,3,4,7,9,10)
Platba stravného za leden (7:00-15:00 hod.).
PÁTEK   15.2.
polévka  gulášová s bulgurem (*1.1,9)                                              
BRAMBOROVÉ COPÁNKY S KYSANÝM ZELÍM ASÓJOVÝM MASEM, OVOCE, voda, mléko,  (*1.1,3,6,7,9)

PONDĚLÍ 18.2.
polévka  dýňová s červenou čočkou (*1.1,7,9)
KUŘECÍ PRSA S BROSKVÍ A SÝREM,ŠŤOUCH. BRAMBORY S JARNÍ CIBULKOU, ZEL.OBLOHA, voda,řed.džus(*7,9)

ÚTERÝ   19.2.
polévka drůbková s nudlemi (*1.1,3,7,9)
HRACHOVÁ KAŠE S CIBULKOU, PŠENIČNO-ŽITNÝ CHLÉB, tvarohová tyčinka, voda, bílá káva, čaj (*1.1,1.2,7,9)

STŘEDA  20.2.
polévka zeleninová s drožďovými knedlíčky (*1.1,3,7,9)
VEPŘOVÁ KÝTA  NA DIVOKO S HOUBAMI, DUŠENÁ RÝŽE S CIZRNOU, ZEL.OBLOHA,voda, ov.čaj, mléko(*1.1,7,9)

ČTVRTEK 21.2.
polévka brokolicová (*1.1,7,9)
ŠTĚPÁNSKÁ SEKANÁ PEČENĚ, BRAMBOROVÁ KAŠE, ZELENINOVÝ SALÁT, voda, zelený čaj, mléko (*1.1,3,7,9)
VARIANTU B JE NUTNO PŘIHLÁSIT!
PÁTEK   22.2.                                    
polévka hovězí s játrovými noky (*1.1,3,9)                                                                           
(A) KRUPIČNÁ KAŠE S MÁSLEM A KAKAEM / SKOŘICÍ, BANÁN, voda, rakytníkový čaj (*1.1,7)
(B) HUSITSKÁ SMĚS S TOFU, CELESTÝNSKÉ NUDLE (s medvědím česnekem), voda, čaj (*1.1,3,6,7,9)

PONDĚLÍ 25.2.
polévka z pečeného květáku s krutony (*1.1,3,7,9)                                                   
ZAPEČENÉ BRAMBORY S TUŇÁKEM, HRÁŠKEM A PARMEZÁNEM, SALÁT Z ČER. ŘEPY, voda, ov.čaj(*1.1,3,4,7,9)
ÚTERÝ   26.2.
polévka jáhlová se zeleninou (*7,9)
VEPŘOVÝ SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ, HOUSKOVÝ KNEDLÍK, OVOCE, voda, mátový čaj (*1.1,3,7,9)
STŘEDA  27.2.
polévka špenátový krém (*1.1,7,9)
SEKANÝ MÁSLOVÝ ŘÍZEK, VAŘENÉ BRAMBORY, ZELENINOVÁ OBLOHA, voda, kakao,  brusinkový čaj (*1.1,7,9)
ČTVRTEK 28.2.
polévka z červených fazolí (*1.1,7,9)
KUŘECÍ STEHÝNKA NA MEDU S BADYÁNEM, DUŠENÁ RÝŽE, ZELENOVÝ SALÁT, voda, mléko,zázvor.čaj(*1.1,7,9)






** bramborový knedlík je vyráběn ze sypké bramborové směsi

* alergeny obsažené v pokrmu
(o skutečně použitých alergenech v daném pokrmu jsou strávníci na požádání informováni při výdeji)

-------------------------------------------------------------        
SEZNAM ALERGENŮ publikovaných ve směrnici 2000/89 ES od13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU                

01 OBILOVINY obsahující lepek a výrobky z nich 
(1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut)                   
02 KORÝŠI a výrobky z nich                                                                   
03 VEJCE a výrobky z nich                                                     
04 RYBY a výrobky z nich                                                        
05 Podzemnice olejná (ARAŠÍDY) a výrobky z nich                
06 SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich                             
07 MLÉKO (a výrobky z něj včetně laktózy)                              
08 SKOŘÁPKOVÉ PLODY (ořechy, mandle, kešu....)
(   8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4 kešu ořechy, 8.5 pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistácie, 8.8 makadamie)
09 CELER a výrobky z něj
10 HOŘČICE a výrobky z ní
11 SEZAMOVÁ SEMENA a výrobky z nich
12 OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
13 VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
14 MĚKKÝŠI a výrobky z nich
-------------------------------------------------------------