ZŠ a MŠ T.G.Masaryka Rouchovany
Jídelníček

Odhlašovat a přihlašovat obědy můžete u vedoucí školní kuchyně paní Lady Šimánkové
na tel. čís. 602 428 977 do 14:00.



Jídelníček - červen/červenec 2019

ČTVRTEK 27.6.
polévka květáková s kukuřičnými vločkami (*7,9)
SRBSKÉ RIZOTO S HOVĚZÍM MASEM A SYPANÉ SÝREM, STERIL. OKUREK, voda, jablečná šťáva  (*7,9,10)

PÁTEK   28.6.                                    
Oběd na cestu - jen pro žáky a zaměstnance ZŠ.
SMAŽENÝ KUŘECÍ ŘÍZEK, CHLÉB, DŽUS RELAX 100% (multivitamín) 300ml, SÓJOVÝ SUK (*1.1,1.2,3,6,7)

PONDĚLÍ  1.7.
polévka pohanková se zeleninou (*7,9)
KUŘECÍ STEHNO V AJVAROVÉ OMÁČCE, TĚSTOVINY DITALINI RIGATI, ovocný čaj (*1.1,3,7,9)

ÚTERÝ    2.7.
polévka špenátová (*1.1,3,7)
PEČENÝ SEKANÝ ŘÍZEK PO MAĎARSKU, VAŘENÉ BRAMBORY, ZELENINOVÁ OBLOHA, ovocná šťáva(*1.1,3,7,9)

STŘEDA   3.7.
polévka hrachový krém (*1.1,7,9)
KRŮTÍ KOSTKY NA KMÍNĚ, BULGUR, LÁZEŇSKÁ ZELENINA, ředěný džus (*1.1,7,9)

ČTVRTEK  4.7.                      Variantu B je nutno nahlásit do úterý 4.6.!
polévka hovězí vývarová s rýží (*9)
PEČENÁ VEPŘOVÁ PLEC, ČERVENÉ ZELÍ, BRAMBOROVÝ KNEDLÍK, bylinkový čaj (*1.1,3,7,9)

PÁTEK    5.7.                    
STÁTNÍ SVÁTEK - DEN SLOVANSKÝCH VĚROZVĚSTŮ CYRILA A METODĚJE
Školní jídelna nevaří !

PONDĚLÍ  8.7.
polévka gulášová (*1.1,9)
HOVĚZÍ RIZOTO SE ZELENINOU A SYPANÉ SÝREM, ČALAMÁDA, ředěný džus (*7,9,10)

ÚTERÝ    9.7.
polévka zeleninová s kuskusem (*1.1,9)                             
SMAŽENÉ KUŘECÍ NUDLIČKY, VAŘENÉ BRAMBORY, TATARKA ZE ZAK. SMETANY, ovocná šťáva (*1.1,3,7,9,10)

STŘEDA  10.7.
polévka kmínová (*1.1,3,7,9)                                    
VAŘENÉ VEJCE, KŘENOVÁ OMÁČKA, HOUSKOVÝ KNEDLÍK, mátový čaj (*1,1,3,7)

ČTVRTEK 11.7.
polévka brokolicová (*1.1,3,7,9)
PEČENÁ SEKANÁ, ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S PAŽITKOU, BABY MRKVIČKA, ovocná šťáva (*1.1,3,7,9)

PÁTEK   12.7.                                    
polévka bramboračka (*1.1,9)
TVAROHOVÉ RAVIOLI S MÁSLEM A OŘECHOVOU POSÝPKOU, bílá káva  (*1.1,1.2,1.3,3,7,8.2,8.3)
PLATBA STRAVNÉHO ZA  ČERVEN( 7:00- 15:00hod. ) !
PONDĚLÍ 15.7.
polévka ze zeleného hrášku (*1.1,7,9)                                       
VEPŘOVÉ MASO S ŽAMPIÓNY, DUŠENÁ RÝŽE S KÁPIÍ, ředěný džus (*1.1,7,9)

ÚTERÝ   16.7.
polévka květáková s rýžovými vločkami(*1.1,7,9)
KUŘECÍ PRSA VE ŠLEHAČCE, VAŘENÉ BRAMBORY, ZELENINOVÁ OBLOHA, ovocná šťáva (*1.1,7,9)

STŘEDA  17.7.
polévka cibulová se sýrem (*1.1,7,9)
MASOVÉ KOULE, RAJSKÁ OMÁČKA, TĚSTOVINY, OVOCE, bylinkový čaj (*1.1,3,7,9)

ČTVRTEK 18.7.
polévka fazolová (*1.1,7,9)
FILÉ NA JAPONSKÝ ZPŮSOB S MANDARINKOU, VAŘENÉ BRAMBORY S PETRŽELKOU, ov. šťáva (*1.1,4,7,9)

PÁTEK   19.7.                   
polévka vločková (*1.4,7,9)
VAŘENÉ VEJCE, ČOČKA NA KYSELO, STERILOVANÝ OKUREK, CHLÉB, OPLATEK, ovocný čaj (*1.1,1.2,3,7,10)

PONDĚLÍ 22.7.
polévka mořská rybí (*1.1,4,7,9)
ZAPEČENÉ BRAMBORY S KVĚTÁKEM A HRÁŠKEM SYP. SÝREM, SALÁT Z ČER. ŘEPY, ředěný džus (*1.1,3,7,9)

ÚTERÝ   23.7.
polévka kulajda (*1.1,3,7)
MASOVÁ SMĚS NA PÓRKU SE SÓJOVÝMI BOBY, DUŠENÁ RÝŽE, ZELENINOVÁ OBLOHA, ov. šťáva (*1.1,6,7,9)

STŘEDA  24.7.           
polévka zeleninová (*1.1,7,9)
KAPUCÍNSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA, HOUSKOVÝ KNEDLÍK, OVOCE, zelený čaj (*1.1,3,7,9)

ČTVRTEK 25.7.
polévka krupicová s vejcem (*1.1,3,7,9)
ZAPEČENÉ MASO S RAJČATY, VAŘENÉ BRAMBORY, ZELENINOVÝ SALÁT, ovocná šťáva (*1.1,3,7,9)

PÁTEK   26.7.                                    
polévka  z červené čočky (*1.1,7,9)
KYNUTÝ TÁČ S OVOCEM A MÁSLOVOU DROBENKOU, mléko (*1.1,3,7)

PONDĚLÍ 29.7.
polévka z jarní zeleniny (*1.1,7,9)                                                   
DEBRECÍNSKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ, VAŘENÉ BRAMBORY, ředěný džus (*1.1,7,9)

ÚTERÝ   30.7.
polévka bramborová s paprikami (*1.1,7,9)
PEČENÉ KUŘECÍ STEHNO NA BAZALCE, DUŠENÁ RÝŽE, ZELENINOVÁ OBLOHA, ovocná šťáva (*1.1,7)

STŘEDA  31.7.
polévka hovězí vývarová s těstovinou (*1.1,3,9)
VEPŘOVÉ VÝPEČKY, DUŠENÉ KYSANÉ ZELÍ, HOUSKOVÝ KNEDLÍK, ovocný čaj (*1.1,3,7,9,10)





** bramborový knedlík je vyráběn ze sypké bramborové směsi

* alergeny obsažené v pokrmu
(o skutečně použitých alergenech v daném pokrmu jsou strávníci na požádání informováni při výdeji)

-------------------------------------------------------------        
SEZNAM ALERGENŮ publikovaných ve směrnici 2000/89 ES od13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU                

01 OBILOVINY obsahující lepek a výrobky z nich 
(1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut)                   
02 KORÝŠI a výrobky z nich                                                                   
03 VEJCE a výrobky z nich                                                     
04 RYBY a výrobky z nich                                                        
05 Podzemnice olejná (ARAŠÍDY) a výrobky z nich                
06 SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich                             
07 MLÉKO (a výrobky z něj včetně laktózy)                              
08 SKOŘÁPKOVÉ PLODY (ořechy, mandle, kešu....)
(   8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4 kešu ořechy, 8.5 pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistácie, 8.8 makadamie)
09 CELER a výrobky z něj
10 HOŘČICE a výrobky z ní
11 SEZAMOVÁ SEMENA a výrobky z nich
12 OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
13 VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
14 MĚKKÝŠI a výrobky z nich
-------------------------------------------------------------