ZŠ a MŠ T.G.Masaryka Rouchovany
Jídelníček

Odhlašovat a přihlašovat obědy můžete u vedoucí školní kuchyně paní Lady Šimánkové
na tel. čís. 602 428 977 do 14:00.



Jídelníček - duben 2019

PONDĚLÍ  1.4.
polévka zeleninová s kukuřičnými vločkami (*7,9)
VEPŘOVÉ MASO PO ŠUMAVSKU, DUŠENÝ RÝŽE, ZEL. OZDOBA, voda, hruškový čaj se zázvorem (*1.1,3,7,9)

ÚTERÝ    2.4.
polévka cibulová se sýrem (*1.1,7,9)
PEČENÁ KUŘECÍ ROLÁDA(polotovar), BRAMBOROVÁ KAŠE, ZELENINOVÝ SALÁT, voda, ředěný džus (*1.1,3,7,9,10)

STŘEDA   3.4.
polévka fazolová (*1.1,7,9)
BOLOŇSKÉ ŠPAGETY S HOVĚZÍM MASEM A SYPANÉ SÝREM, OVOCE, voda, brusinkový čaj, mléko(*1.1,3,7,9)

ČTVRTEK  5.4.
polévka bramboračka (*1.1,7,9)
KRŮTÍ NUDLIČKY SE SLANINOU, KUSKUS, BABY MRKVIČKA S HRÁŠKEM, voda, citrónový čaj (*1.1,6,7,9)

PÁTEK    6.4.
polévka kmínová s houskou (*1.1,3,7,9)
BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY** PLNĚNÉ SÓJOVÝM MASEM S DUŠENÝM ZELÍM, voda, mátový čaj, mléko(*1.1,3,6,7,9)

PONDĚLÍ  8.4.
polévka brokolicová (*1.1,7,9)
SMAŽENÁ TRESKA V CELOZRNNÉ SMĚSI (polotovar), LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT, voda, ředěný džus  (*1.1,3,4,7,9,10)

ÚTERÝ    9.4.
polévka hovězí vývarová s nudličkami (*1.1,3,9)                             
ČOČKA PO FRANCOUZSKU (bez masa), ŽITNOPŠENIČNÝ CHLÉB, TYČINKA, voda, mátový čaj, mléko(*1.1,1.2,7,9)

STŘEDA  10.4.
polévka drožďová s bramborem (*1.1,7,9)                                    
KARI RIZOTO S KUŘECÍM MASEM, ZELENINOVÝ SALÁT TIVA, voda, jahodový čaj s echinaceou,mléko(*6,7,9,10)

ČTVRTEK 11.4.
polévka špenátová (*1.1,3,7,9)
MASOVÉ ŠIŠKY S OREGÁNEM, BRAMBOROVÁ KAŠE, ZELENINOVÝ SALÁT, voda, ředěný džus (*1.1,3,7,9)

PÁTEK   12.4.               Variantu B je nutno nahlásit do středy 10.4.!
polévka  vločková s kořenovou zeleninou (*1.4,7,9)
(A) DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY S  VANILKOVÝM KRÉMEM, OVOCE, voda, čaj z lesního ovoce  (*1.1,3,7)
(B) PEČENÝ KAPUSTOVÝ KARBANÁTEK, VAŘENÉ BRAMBORY, ZEL. OBLOHA, voda, čaj (*1.1,1.4,3,7,9)
PLATBA STRAVNÉHO ZA  BŘEZEN( 7:00- 15:00hod. ) !
PONDĚLÍ 15.4.
polévka kapustová se sójovými boby (*1.1,6,7,9)                            
MEXICKÝ MLETÝ ŘÍZEK S PŘELIVEM, VAŘENÉ BRAMBORY, ZELENINOVÁ OZDOBA, voda, ředěný džus(*1.1,3,7,9)

ÚTERÝ   16.4.
polévka hovězí vývarová s noky (*1.1,3,7,9)
VEPŘOVÁ KÝTA, KOPROVÁ OMÁČKA, HOUSKOVÝ KNEDLÍK, OVOCE, borůvkový čaj s rakytníkem (*1.1,3,7,9)

STŘEDA  17.4.
polévka italská farmářská (*1.1,7,9)
KUŘECÍ ČÍNSKÁ SMĚS S WOK ZELENINOU, DUŠENÝ BULGUR, ZEL. OBLOHA, voda, trnkový čaj (*1.1,6,7,9)

ČTVRTEK 18.4.
VELIKONOČNÍ PRÁZDNINY
Školní jídelna pro ZŠ nevaří   !

PÁTEK   19.4.                                    
STÁTNÍ SVÁTEK - VELKÝ PÁTEK
Školní jídelna nevaří !

PONDĚLÍ 22.4.
STÁTNÍ SVÁTEK - VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ
Školní jídelna nevaří !

ÚTERÝ   23.4.
polévka rajčatová s těstovinou (*1.1,3,7)
RYBÍ SEKANÁ Z OSÍKA, BRAMBOROVÁ KAŠE, ZELENINOVÝ SALÁT, voda,  mátový čaj, mléko (*1.1,3,4,7,9)

STŘEDA  24.4.
polévka selská (*1.1,3,7,9)
MAĎARSKÝ HOVĚZÍ GULÁŠ, TĚSTOVINY (gáboríky), OVOCE, voda, čaj lemon grass (*1.1,3,7,9)

ČTVRTEK 25.4.
polévka zeleninová (*1.1,7,9)
PEČENÁ VEPŘOVÁ KRKOVIČKA, ČERVENÉ ZELÍ, BRAMBOROVÝ KNEDLÍK** S CIBULKOU, řed. džus (*1.1,3,7,9,10)

PÁTEK   26.4.                 Variantu B je nutno nahlásit do středy 24.4.!
polévka  hrachový krém (*1.1,7,9)
(A) HABÁNSKÉ VDOLKY S MERUŇKOVÝM DŽEMEM A TVAROHOVÝM KRÉMEM, voda, ov. čaj, kakao (*1.1,3,7)
(B) ŽAMPIONOVO-SÝROVÝ ŠPÍZ, VAŘENÉ BRAMBORY, ZEL. OBLOHA, voda, ov. čaj, kakao (*1.1,7,9)

PONDĚLÍ 29.4.
polévka rybí sicilská (*1.1,4,6,7,9)                                                   
SMAŽENÝ KVĚTÁK, VAŘENÉ BRAMBORY, TZATZIKY, voda, ředěný džus, mléko (*1.1,3,7,9,10)

ÚTERÝ   30.4.
polévka jáhlová se zeleninou (*7,9)
KUŘE NA PAPRICE, HOUSKOVÝ KNEDLÍK, voda, čaj z tropického ovoce (*1.1,3,7,9)




** bramborový knedlík je vyráběn ze sypké bramborové směsi

* alergeny obsažené v pokrmu
(o skutečně použitých alergenech v daném pokrmu jsou strávníci na požádání informováni při výdeji)

-------------------------------------------------------------        
SEZNAM ALERGENŮ publikovaných ve směrnici 2000/89 ES od13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU                

01 OBILOVINY obsahující lepek a výrobky z nich 
(1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut)                   
02 KORÝŠI a výrobky z nich                                                                   
03 VEJCE a výrobky z nich                                                     
04 RYBY a výrobky z nich                                                        
05 Podzemnice olejná (ARAŠÍDY) a výrobky z nich                
06 SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich                             
07 MLÉKO (a výrobky z něj včetně laktózy)                              
08 SKOŘÁPKOVÉ PLODY (ořechy, mandle, kešu....)
(   8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4 kešu ořechy, 8.5 pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistácie, 8.8 makadamie)
09 CELER a výrobky z něj
10 HOŘČICE a výrobky z ní
11 SEZAMOVÁ SEMENA a výrobky z nich
12 OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
13 VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
14 MĚKKÝŠI a výrobky z nich
-------------------------------------------------------------